Yem bitkileri desteklemeleri 2000 yılında başlamış olup halen devam etmektedir. Desteklemeler ile gerek yem bitkileri ekim alanında gerekse kaba yem üretiminde önemli artışlar sağlanmıştır.
Yem bitkileri desteklemeleri 2000 yılında başlamış olup halen devam etmektedir. Desteklemeler ile gerek yem bitkileri
ekim alanında gerekse kaba yem üretiminde önemli artışlar sağlanmıştır. Ancak son yıllarda hayvan sayımızın artması ve özellikle kaba yem tüketimi yüksek olan kültür ırkı hayvanların toplam varlığımızdaki oranın yükselmesi nedeniyle kaba yem ihtiyacımız artmıştır.
Yukarıda sayılan nedenlerden dolayı yem bitkileri desteklemelerinde önümüzdeki yıllarda daha verimli yeni bir destekleme modeli oluşturma ihtiyacı doğmuştur. Konu ile ilgili olarak bakanlıkta bir toplantı düzenlenmiştir. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yapılan toplantıya; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Temsilcileri ile, HAYGEM, TAGEM temsilcileri , bazı İl Tarım Müdürleri, Merkez Birliğimiz adına Genel Başkan Yardımcımız Nihat ÇELİK ve Genel Sekreterimiz Muzaffer DEMİRAĞ ve çeşitli STK temsilcileri katılmışlardır.
Yem bitkileri destekleme modelinin tartışıldığı toplantıda, Genel Başkan Yardımcımız Nihat ÇELİK, yoncaya yapılan desteğin her yıl yapılmasını, yem bitkilerinde bölgesel desteleme metodunun uygulanmasına, kuru ve sulu şartlarda yetiştirilen yoncanın Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde sulamaya ihtiyaç duyulmadığından aradaki farkın azaltılmasını istedi. Genel Sekreterimiz Muzaffer DEMİRAĞ’da yem bitki desteklemelerinde en az 10 dekar olması gereken alanın kırsal kesimdeki yetiştiriciler acısından cok fazla olduğunu belirterek bu miktarın azaltılması konusuna değindi.
Toplantı diğer katılımcıların önerileri ile sona erdi.
Etiketler : Yem Bitkileri Desteklemeleri Hakkında Toplantıya Katılım