Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, 19 Mayıs 2020 tarihinde TGRT HABER ve SHOW TV ekranlarında kuzu eti tüketimine ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu.
TGRT HABER ekranlarında verilen haberde corona ile ilgili ilaç ve aşı çalışmalarının Dünyanın her yerinde devam ettiği ve buna çare bulunması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtilerek bu noktada Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik’in de TGRT HABER’e çeşitli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, haberde özellikle kırmızı etin coronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirici bir etkisi olduğununun altını çizdi.
Haber içeriğinde kuzu etinin faydalarına değinilerek şiş kebabı, kavurması, fırında güveci ve daha çeşit çeşit yemeği ile kırmızı etin sofraların vazgeçilmezi olduğu ifade edilirken, lezzeti ve şifa deposu olan kuzu etinin corona salgınıyla mücadele edilen bu günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmeye bire bir olduğuna, ayrıca kuzu etinin çinko içeriğine sahip olmasıyla bağışıklık sistemininin güçlenmesine yardımcı olduğu ve b12 vitamin eksikliğini de giderdiği belirtilirken özellikle 60-65 yaş aralığındaki insanların kuzu eti tüketmesinin tavsiye edildiğine dikkat çekildi.
Haberde coronavirüsle birlikte kırmızı ete olan talebin arttığı ve fiyatların bir önceki aya göre gerilediğinden bahsedilerek TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik’in fiyatların daha da düşeceği ve Mayıs ayı içerisinde kuzuların piyasaya sürülmesiyle birlikte fiyatların gerileyeceğine ilişkin sözlerine yer verildi.
SHOW TV’nin haberine göre ise fiyatlarının yüksek olmasına rağmen kuzu etine talebin rekor seviyesine yaklaştığı bilgisine yer verildi.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Show Tv’ye yaptığı açıklamada virüs öncesine göre şu anda kuzu eti satışlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi.
Show Tv haberinde fiyatlar artmış olsada salgın döneminde et satışlarının adeta patladığını ve özellikle de kuzu eti tüketiminin rekor seviyeye ulaştığı ifadelerine yer verilirken Genel Başkan Çelik, en alt kuzu eti sınıfının kasaplarda 68-70 liraya satıldığını ve kasapta en çok tüketilen kuzu eti olduğunu söyledi.
Haberde, lokanta ve restaurantlar kapalı olduğu için evde yemek yapıldığını ve uzmanlardan gelen beslenme önerilerinin et satışlarına yansıdığı ifade edilerek Genel Başkan Çelik’in kuzu etine talebin arttığı yönündeki sözlerine de yer verildi.
Kuzuların yetiştiricilerden ortalama kilosu 45 liraya çıktığı ve devreye aracıların girmesiyle kasapta fiyatların şiştiğini ifade eden Televizyon muhabiri, küçükbaş hayvan ihracatının da fiyatların yüksek olması nedenlerinden biri olduğunu ve ortak görüş olarak da normalleşme takvimiyle birlikte hayvan pazarlarının yeniden açılmasıyla et fiyatlarının düşebileceği yönünde olduğunu söyledi.
Haberin sonunda ise TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, “ Kuzu eti yiyin koronayı yenin diyoruz” diyerek kamuoyuna önemli bir mesaj vermiş oldu.
Etiketler : GENEL BAŞKAN ÇELİK , TGRT HABER VE SHOW TV DE KUZU ETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU